Sunday, December 26, 2010

Christmas 2010 on Tassie (part I)

Hoewel over ons het 'kerstgevoel' dit jaar niet echt wilde neerdalen (wellicht vanwege de zon overgoten stranddagen, bbq-geuren en zwoele zomeravonden), stijgen bij de ozzies de kerstkriebels tot in de haarvaten bij de komst van de zomer. Zomervakantie betekent downunder KERST!! Meerdere kerstborrels, kerstlunches en kertdiners moeten worden afgwerkt. Sydney begint rond deze tijd te ontwaken uit haar winterslaap: allerlei events, festivals, concerten etc. vullen het week- en weekend programma...De winterkleren kunnen definitief in de kast blijven. De Australiers durven weer naar buiten te komen en trekken en masse naar het strand of het park om zich aan de zon op te warmen en elkaar te ontmoeten.

Voor ons tijd om op vakantie te gaan. We zijn uitgenodigd om in Perth, Tasmanie (nee, dit is een andere Perth) bij de familie Davey kerst te vieren. Een echte Ozzie kerst dus! Leuk! De week voor kerst reizen we vanaf Launceston langs de (noord)oostkust naar beneden. We eindigen in Freycinet National Park en rijden vanaf daar via de Davey's in Perth terug naar het vliegveld van Launceston. Een reis die de boeken in gaat als een van de indrukwekkendste in Australie tot nu toe. Tasmanie is een land van ongelooflijk pure en uitgestrekte landschappen waar je je nog even alleen op de wereld kunt voelen (en dat is soms best aangenaam).

De feiten geven een goed beeld van de leegte die je hier ervaart. Deze staat van Australie is ruim 1,5 keer zo groot als Nederland en telt slechts 450.000 inwoners. Een dichtheid van 6,68 inwoners/km2 in Tasmanie tegenover 397,7 inwoners/km2 in Nederland! De mens bezet dus maar een klein deel van de ruimte in Tasmanie en de rest is (wilde) natuur.


Eerste overnachting in Bridport. Tentje direct op het strand...

Koken op het strand...

dussss....(-;

heel relaxt...een mooi begin van een mooie vakantie...


1 comment:

  1. Wow dat ziet er erg goed uit (vooral de kale kop van Reo ;))!! Wij willen weer terug:( Nu maar hopen dat we de loterij winnen...

    Geniet geniet geniet

    xx Simone en Maaike

    ReplyDelete