Tuesday, September 14, 2010

Krokodillenjacht

Met een door zonne-energie aangedreven fluisterbootje bevaren we de Daintree River. Dankzij de scherpe ogen van onze gids - en omdat hij dit rondje elke dag doet en beesten, net als mensen, er redelijk vaste patronen op na blijken te houden - zien we het nodige wildlife. We spotten Lizzy, een van de vrouwtjes van Fat Albert - de krokodil die het op deze rivier voor het zeggen heeft. Hij heeft de plaats ingenomen van Scarface, die er bij het gevecht om de dames de laatste tijd niet meer zo goed vanaf komt.


Opwarmend in de zon (crocs zijn koudbloedige beestjes) zien we een babykrokodil, bijna niet te onderscheiden van de modderige boomstronk waar hij op ligt. Direct nadat hij uit z'n ei kruipt, staat een krokodil er alleen voor...

Verder zien we een python die al een paar dagen op een tak ligt om een prooi door z'n slangelijf heen te duwen. Even verderop een groene boomslang (of zoiets), een Kingfisher (prachtig vogeltje), en een roofvogel precies op het moment dat het een vis uit het water grist en met de vis in z'n klauwen voor ons uit vliegt...(sorry, geen actiefoto)

Op de terugtocht, net als onze gids het opgeeft om nog een krokodil te spotten, doemt naast onze boot een vrij groot exemplaar op bij wijze van een escorte naar de aanlegsteiger.
Je zou bijna vergeten dat het levensgevaarlijke beesten zijn, die voor heel wat familieleed zorgen onder toeristen en locals. Men vertelde ons dat er regelmatig een krokodil in een privézwembad ligt of dat men 's morgens bij openen van de garagedeur wordt aangestaard door een paar van die bruingroene ogen.

No comments:

Post a Comment