Tuesday, September 14, 2010

Vakantie! - North Queensland





Met ons vertrek naar Sydney kwamen we van de winter in de winter. Het winterweer in Sydney is best aangenaam, maar toch hadden we zin in temperaturen boven de 20 graden. Dus vertrokken we begin augustus voor een weekje naar de zon. In de volgende posts een verslag van onze reis door het noordelijke Queensland.

Onze standplaats Mossman bereikten we na een 3 uur vlucht op Cairns en een dik uur rijden naar Mossman. De B&B waar we een kamer hebben geboekt, blijkt een heel huis met een enorme veranda en grandioos uitzicht op het Daintree National Park: een van de bekendste rainforests in Australie. We delen het huis met een paar Fransen en een in Sydney wonend Weens stel. Erg relaxte mensen. Onze gastvrouw, Mandy, is erg vriendelijk en zeer trots op de omgeving waar ze woont. Ze laat geen kans onbenut om de diverse attracties in en om Mossman aan te prijzen.

Het gebied waar we zitten is vrij uniek, omdat twee zeer bijzondere natuurgebieden hier in elkaar overlopen: het Daintree Rainforest loopt door tot in de oceaan, waar na zo'n 1 a 2 uur varen het Great Barrier Reef begint. Beiden gebieden staan op de Werelderfgoed lijst. Met name voor vogelaars en liefhebbers van (levende) vissen een must. Maar voor ons ook erg mooi...


No comments:

Post a Comment